Karl Ékszer

Gyémánt eljegyzési gyűrűk

A gyémánt  gyűrűk készítésekor mindvégig az egyediségre törekszünk és arra, hogy ne adjunk ki a kezünkből két ugyanolyan gyémánt gyűrűt.
Minden egyes gyémánt gyűrű a megrendelők igénye szerint készül. Így mind a gyűrű fazonja, mind a mérete, mind pedig a benne lévő gyémánt az ügyfél elképzelése alapján kerül kiválasztásra. A gyűrűbe foglalt kő általában gyémánt.
A kézi munkát a modern technológiával ötvözve bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani, amit a tervezés folyamán nem csak kézzel skiccelt rajzokon lehet megnézni, hanem három dimenzióban, számítógépen is. A gyémánt eljegyzési gyűrűk hagyományosan szoliter fazonúak, és valamilyen drágakő , gyémánt van a gyűrű központjában. A gyémánt gyűrűk anyaga lehet arany, fehér arany, vagy platina. Manapság hazánkban is egyre elterjedtebb az a szokás, hogy az eljegyzési gyűrűt a vőlegény egyedül vásárolja meg, és azzal kéri meg párja kezét. A hagyományok szerint a lánykérés előtt a fiú a lány édesapjának engedélyét kéri. Természetesen a lánykérő gyémánt gyűrű nem azonos a jegygyűrűvel.  A jegygyűrűt a jegyespár közösen választja ki, amelyet az esküvő után életük végéig a jobb gyűrűsujjukon viselnek majd.