Karl Ékszer

Ékszereink

 • Gyémánt eljegyzési gyűrűk

  Gyémánt eljegyzési gyűrűk


  A gyémánt  gyűrűk készítésekor mindvégig az egyediségre törekszünk és arra, hogy ne adjunk ki a kezünkből két ugyanolyan gyémánt gyűrűt.

  Minden egyes gyémánt gyűrű a megrendelők igénye szerint készül. Így mind a gyűrű fazonja, mind a mérete, mind pedig a benne lévő gyémánt az ügyfél elképzelése alapján kerül kiválasztásra. A gyűrűbe foglalt kő általában gyémánt.

  A kézi munkát a modern technológiával ötvözve bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani, amit a tervezés folyamán nem csak kézzel skiccelt rajzokon lehet megnézni, hanem három dimenzióban, számítógépen is. A gyémánt eljegyzési gyűrűk hagyományosan szoliter fazonúak, és valamilyen drágakő , gyémánt van a gyűrű központjában. A gyémánt gyűrűk anyaga lehet arany, fehér arany, vagy platina. Manapság hazánkban is egyre elterjedtebb az a szokás, hogy az eljegyzési gyűrűt a vőlegény egyedül vásárolja meg, és azzal kéri meg párja kezét. A hagyományok szerint a lánykérés előtt a fiú a lány édesapjának engedélyét kéri. Természetesen a lánykérő gyémánt gyűrű nem azonos a jegygyűrűvel.  A jegygyűrűt a jegyespár közösen választja ki, amelyet az esküvő után életük végéig a jobb gyűrűsujjukon viselnek majd..


 • Karikagyűrűk

  Karikagyűrűk


  A karikagyűrű választásánál a párok elsődleges igénye az egyediség, a második pedig az elfogadható ár, ellenben a tartósságot kevesen emelik ki. Úgy gondoljuk, hogy a karikagyűrű egy életre készül, ezért a tartós szépség ugyanolyan jelentőséggel bír, mint az esztétikum és az árfekvés.

  Két ember egymás iránt érzett szerelme, tisztelete a házasságban teljesedik ki. A jegygyűrű az életre szóló eskü jelképe, de ez a finom kis ékszer mások felé is kifejezi a szerelmesek összetartozását. Szinte minden kultúrkörben megtalálható, de a történelem folyamán anyaga folyamatosan változott.

  A karikagyűrű eredete az egyiptomi civilizációig nyúlik vissza, ahol a fáraó szerelme jelképéül karikát formázó gyűrűvel ajándékozta meg kedvesét. A kör az ókori Egyiptomban is a teljesség és örökkévalóság szimbóluma volt. Az itt élő emberek számára a Nílus jelentette a szerencsét és a boldogságot, így a karikagyűrűk mintázata is a bőséget hozó folyóhoz kapcsolódott. A gyűrűket eleinte kenderből készítették, de évente meg kellett őket újítani, mert elkoptak. Később már egy tartósabb anyagot az elefántcsontot használták az ékszerek előállításához.

  Egyiptom, i.e. 30-ban a Római Birodalom részévé vált, ekkor került át a jegygyűrű viselésének szokása is Rómába. A rómaiak már vasból készítették a gyűrűket, de ezek nem a szerelemre, hanem a házasságra, mint jogi státuszra utaltak. A rozsdásodásra hajlamos anyagot a harmadik században váltotta fel az arany és az ezüst. A modern technológia fejlődésével megjelentek a platina karika és eljegyzési gyűrűk, amelyek már esztétikai jelentőséggel is bírtak. A korai példák ellenére a jegygyűrű viselete a középkorban vált széles körben elterjedtté. Sokáig a legtöbb országban csak a menyasszony/feleség viselt gyűrűt. Az egyházi szertartásba a XIII. században foglalták bele, hogy a házaspár mindkét tagja viseli az összetartozást jelképező ékszert. A XIX. századtól a sima, dekor nélküli, egyszerű arany gyűrű terjedt el, de napjainkban már számtalan variáció létezik.   


 • Platina ékszerek

  Platina ékszerek


  A Karl ékszer azon kevés magyarországi ötvösök, ékszerkészítők és ékszerboltok közé tartozik, akik nem csak kereskednek a külföldről behozott platina gyémánt ékszerekkel, hanem egyedi megrendelések alapján, saját kezűleg készítik el a darabokat. Mivel a platina gyűrű megmunkálása jelentősen eltér az aranyétól, ezért teljesen más szakértelmet és felszerelést kíván. Magyarországon egyedülálló módón foglalkozunk platina briliáns gyűrű készítéssel. Ennek eredményeként minden olyan platina gyűrűt,platina medált, amelyet mások csak aranyból tudnak elkészíteni, mi platinából gyémánt köves berakással is elő tudunk állítani. A számítógéppel megtervezett brill ékszert tökéletes minőségben gyorsan el tudjuk készíteni, aztán kézi munkával, gyönyörű gyémántokkal díszítjük.


 • 3d-s ékszertevezés

  3d-s ékszertevezés


  Korunk technológiai fejlődése az ékszeripart sem kerülte el. Bár hazánkban az ötvösök nagy része még mindig a 40-50 évvel ezelőtti felszereltséggel rendelkezik, a nálunk fejlettebb országok előszeretettel használják a technikai újításokat. Az egyik ilyen jelentős technológia  a 3 dimenziós számítógépes ékszertervezés. Terveinket a legtöbb program esetében 3 különböző nézetben láthatjuk, valamint egy forgatható háromdimenziós ábra is a segítségünkre van. A lehetőségek korlátlanok, csupán az emberi fantázia szabhat határt gyémánt köves gyűrűnk, eljegyzési gyűrűnk megtervezésénél. A megtervezett gyémántokkal díszített gyűrűről bármilyen szögből készíthetünk reprodukált fotót is, amelyeknél profi fotós szintű beállításokat alkalmazhatunk. Ha mindez nem lenne elég, hogy megbizonyosodjunk róla, tényleg ezt a briliáns gyémánt gyűrűt szeretnénk, akkor akár videó felvétel is készíthető. A felvételen körbeforgathatjuk agyémántokkal kirakott gyűrűt, amely et minden oldalról láthatóvá válik.